אני יודע, זה נשמע מוזר, אבל כן. בהרבה מובנים כתיבת תוכן היא כמו פיצה. הנה כמה קווי דמיון:

המתכון הבסיסי

מה כבר צריך כדי להכין פיצה? בצק שמרים, רוטב עגבניות, גבינה. זה הבסיס, ולפעמים זה מספיק.

ומה כבר צריך כדי לכתוב תוכן? כותרת, תוכן, הנעה לפעולה. זה הבסיס – ולפעמים גם זה מספיק.

אבל החלק הכי כיפי הוא התוספות. 

התוספות על הפיצה הן מילות מפתח וביטויים

התוספת הכי פופולרית אצל הילדים היא הזיתים, נדמה לי. ואצל המבוגרים, מה, פטריות? כי אצל מקדמי האתרים אלה ביטויי מפתח. תוסיף, תוסיף. שים הרבה, זה בשביל גוגל. שים נו, פנק! כמה שיותר – יותר טוב.

יש גם תוספות פחות פופולריות, אבל עדיין סבירות. תירס, למשל. אני לא מבין אנשים שאוהבים פיצה עם תירס. ודווקא טעמתי, כי לבן הבכור שלי הייתה תקופת תירס ותמיד נשאר אחריו איזה סלייס. אז אם הילד רוצה – נוסיף לו תירס! 

או תוספות אחרות שאני פחות מתחבר אליהן באופן אישי: ביטויים כגון ‘אמאל’ה ואבאל’ה”, נניח, או יותר מדי תיבול של “חחח”. אני? בחיים לא תתפסו אותי עם “חחח” על טקסטים של עצמי. אבל לקוח מבקש, מה, נגיד לו לא?

ולפעמים, כשמרגישים הרפתקנים במיוחד, מעיפים מבט בתוספות המשונות. אננס, חצילים, אנשובי. דברים שלא חשבתי בכלל שאטעם, וטעמתי; ודברים שלא חשבתי שאכתוב, וכתבתי. כמו טור דעה נוקב של איש ציבור ידוע שהתפרסם באתר חדשות מוביל ועשה קצת רעש ברשת, ואף אחד לעולם לא יידע שאני זה שכתבתי אותו מהצללים. הרפתקה!

איתמר אוכל פיצה

כתיבת תוכן היא כמו פיצה גם מהצד הפחות טעים

פיצה לחלק לשלושה

יש דברים שלא אטעם. אני שומר כשרות, אז איאלץ לסרב לפיצה עם פפרוני או עם פירות ים. בעבר, בתקופת חיים אחרת, דווקא ניסיתי. למיטב זכרוני זה אפילו היה טעים, אבל מאז דברים השתנו. ממש כפי שפעם כתבתי דברים שאני נבוך לספר עליהם עכשיו, והיום – אם יוצע לי – אדחה.

ואתם מכירים את זה שמכינים פיצה מפיתה? גם מהבחינה הזו כתיבת תוכן היא כמו פיצה. כי פיצה-פיתה היא אחלה ארוחת ערב לילדים, אבל פיצה זה לא. ממש כמו שיש תכנים שיכולים להידמות לתכנים טובים, איכותיים ומוצלחים, אבל הם רק חיקוי של הדבר האמיתי.

אה, ואלה שטוענים שאפשר להכין פיצה מכרובית? אז לא. התשובה היא לא. לא לא לא. 

להכין לבד או להזמין?

דבר אחד בטוח: כל אחד יכול להכין פיצה, וכל אחד יכול לכתוב לעצמו תוכן. בינינו, כיף להרגיש את הסיפוק של “עשיתי לבד ויצא לי מעולה”. מצד שני – לא לכל אחד יש זמן. או מיומנות. או מתכון, קמח או תנור. במקרה כזה, עדיף להזמין מבחוץ, ממישהו שיודע איך עושים את זה כמו שצריך.

לשתף ב-

פוסטים נוספים שיכולים לעניין אותך

Phone
WhatsApp
Messenger
Messenger
WhatsApp
Phone
Scroll to Top
דילוג לתוכן