כולנו שמענו על ימים מיוחדים בלוח השנה, חלקם יותר מטופשים מאחרים: החל מהיום היחיד בשנה שבו מותר ורצוי לשקר, אחד באפריל, המשך ביום המודעות לזכויות אנשים עם מוגבלות (3/12) ועד ליום הנוטלה הבינלאומי (5/2). יש גם תאריכים שכולנו מכירים, כמו 1 בספטמבר או כ”ט בנובמבר, שלא לדבר על חגים ומועדים, כמובן.
לדעתי, ימים מיוחדים יכולים להיות יופי של מקור להשראה ורעיונות ליצירת תוכן.
כן, גם הימים הכי מטופשים
יש ימים מיוחדים שמתחברים לעסק שלנו בצורה מושלמת. זה לא קורה הרבה, אבל אם כן – זו הזדמנות נהדרת! לדוגמה, לרגל יום הפופקורן הבינלאומי (19/1) הכריזו בסינמה סיטי על מבצע של הגדלת פופקורן בחינם:

זה למשל חיבור טבעי. קולנוע ופופקורן. מושלם!
אבל רוב הימים המיוחדים לא טבעיים כל כך, ולכן חשוב לבצע את הקישור לעסק בחוכמה ולא בצורה מאולצת. אל תכתבו “היום הוא הפסטה הבינלאומי. אז רציתי לספר שהפסטה האהובה עלי היא פטוצ’יני פטריות. בואו ותקנו ממני עציץ.” הרי אין שום קשר! (ולצערי הדוגמה מבוססת על סיפור אמיתי…).
היו יצירתיים. ויצירתיות.
לכו על ימים שמתחברים באופן ברור מאליו לעסק, או שיש דרך אלגנטית לחבר אותם לעסק. קחו אותי למשל. האם יש קשר בין אבוקדו לכתיבת תוכן? לכאורה לא, אבל ביום האבוקדו (31/7) סיפרתי איך כתיבת תוכן היא כמו אבוקדו ויצאו מזה פוסט פייסבוק, מאמר לאתר וסטורי ל-24 שעות.
וגם: ביום הפיצה הבינלאומי (9/2) העליתי את הריל הזה. אחר כך עלה גם מאמר כאן באתר. אני לא חושב שזה שימוש מאולץ. להיפך, החיבור מוצלח בעיני. והרי אני לא עושה את זה בכל יום שמוקדש לאוכל.
זכרו: לא בכוח. אם מתקרב יום מיוחד כלשהו שלא מתחבר היטב לעסק – אז תעזבו, לא צריך. אבל אני כן ממליץ שתעקבו אחר לוח השנה. תנו לזה מחשבה. חפשו רעיון מעניין. יכול להיות שתבוא איזו הברקה.
איך נדע מתי מתקרב יום מיוחד?
אני לא מצפה שתשננו תאריכים, חלילה. אני זוכר את יום הנוטלה הבינלאומי כי זה תאריך יום הנישואין שלי; ואת יום האבוקדו כי… טוב, לא באמת יודע למה אני זוכר אותו. אבל לא צריך לזכור שום דבר, אלא רק להציץ מדי פעם באתרים כמו:
- אתר המפרט ימים מיוחדים באנגלית לפי תאריך: https://www.daysoftheyear.com
- או הגרסה העברית שלו: https://www.daysoftheyear.co.il
- ויש גם רשימת ימים מיוחדים רשמיים יותר בוויקיפדיה, בקישור הזה
- ואפשר למצוא לפעמים ברשת כל מיני רשימות שאנשים מפרסמים (באינסטגרם אני רואה הרבה כאלה)
- ואם פתאום כולם מסביב מעלים תכנים על יום הדולפין הסגול? כנראה שזה יום הדולפין הסגול.
שלושה טיפים לגבי תאריכי ימים מיוחדים
1. אל תקחו את התאריכים שכתובים באתרים ברשת כמובנים מאליהם. אם תרצו לכתוב משהו לרגל יום מיוחד כלשהו, ודאו שהתאריך שלו נכון. כבר יצא לי לראות באינסטגרם חשבון שהכריז על יום כלשהו בשבוע הבא, אבל בבדיקה פשוטה גיליתי שהיום הזה חל בעצם בחודש אחר לגמרי.
2. עלה בדעתכם רעיון מעולה דווקא כשיום מיוחד בנושא כלשהו חלף? לא לדאוג – כל יום בשנה הוא יום מיוחד כלשהו. נסו למצוא בלוח השנה יום מיוחד דומה. למשל, יש יום החתול ויש יום החתול השחור. יש יום הקאפקייקס ויום קאפקייק השוקולד. באמת! מקסימום, תמיד יש את השנה הבאה. שימו תזכורת בגוגל קלנדר, או משהו בסגנון, וקבעו אותה כמה ימים לפני כן.
3. שימו לב שיש ימים מיוחדים שהתאריך שלהם לא קבוע. חודש הרמדאן, למשל, מתחיל בשנת 2023 בתאריך 22 במרץ; בשנת 2024 בתאריך 10 במרץ, ובשנת 2025 ב-28 בפברואר. לכן גם אם תכוונו תזכורת ליום מיוחד בשנה הבאה, ודאו שהתאריך נכון.
דוגמאות לשימוש יצירתי בימים מיוחדים ליצירת תוכן
תראו את ה’קואלה’, למשל. זה בר שכונתי נחמד ואהוב שנמצא חמש דקות הליכה מהבית שלי. אין שום קשר בינו לבין כובעים או ליום הכובעים הבינלאומי (15/1).
אבל הם הודיעו כבר שבועיים לפני, שכל מי שיגיע עם כובע מעניין (לא כובע מצחיה רגיל) יקבל צ’ייסר חינם. נשמע מטופש? כי באותו ערב אי אפשר היה להכניס סיכה לקואלה מרוב לקוחות וכובעים. ובקואלה אמנם השקיעו צ’ייסרים חינם ללקוחות שזרמו עם הפעילות, אבל גם מכרו המון משקאות. וצ’יפס. ואולי עוד בירה אחת, אבל די, אני צריך לקום מחר בבוקר ולכתוב טקסטים. טוב, עוד שליש וזהו. די. לילה טוב!
בקיצור – כל עוד לא תלכו על בנאליות או אילוץ מוגזם, תנו צ’אנס לימים מיוחדים. הם יכולים להיות מקור השראה נהדר לכתיבת תוכן לעסק, ליצירת תכנים אחרים (תמונות, סרטונים) ואפילו לפעילות בשיתוף הלקוחות.
שיהיה לנו יום מיוחד!