8 סוגי תוכן חלש שאף אחד לא יקרא

למה אני מתכוון כשאני אומר “תוכן חלש”?

הכוונה לתוכן שלא באמת מעניין את הקוראים. תוכן כזה שגם אם נכנסים אליו – מרפרפים במהירות ויוצאים. הרי אנחנו נחשפים לתכנים שונים כל הזמן: ברשתות החברתיות, במיילים, בהמלצות של אאוטבריין וטאבולה וכדומה. אבל בואו נודה באמת: גם אנחנו לא תמיד קוראים כל טקסט שאנחנו נתקלים בו. אנחנו אפילו משתפים, לפעמים, תכנים שלא באמת קראנו עד הסוף.

יכולות להיות סיבות רבות לכך שהקהל לא יתעמק בתוכן שלנו. הנה שמונה סוגים של תוכן חלש, מועד לכישלון, שעדיף להימנע מיצירתו:

בחור אקראי מבנק תמונות חינמי שמדגים פיהוק לאחר שקרא תוכן חלש1. משעמם

תוכן משעמם הוא האויב מספר 1 של בעלי אתרים. אמנם לא כל מאמר מקצועי בו חייב להיות יצירת מופת, אבל כדאי לחשוב: האם הקהל יהיה מעוניין במה שיש לנו לומר לו? האם התוכן ילהיב את הקורא? האם יש בו סיפור מעניין, רעיון מבריק או טיפ מועיל? אם לא, נחפש דרכים להוסיף לו עניין; נשכתב אותו; נתייעץ עם כותב תוכן – או פשוט נוותר על הכתיבה שלו.

2. מדבר עלינו ורק עלינו

אנחנו נוטים לדבר על עצמנו באופן טבעי למדי, אבל לא רבים אוהבים לשמוע את זה. להיפך, מוטב לשים את הקורא במרכז: הבה נמקד את התוכן ביתרונות של המוצר או השירות, ונדגים איך הוא עוזר לקורא/ת, למשל. או נספר סיפור מרתק שייקח את הקורא/ת למקום ולזמן אחר.

חשוב לציין שכן יש מקום לדבר על עצמנו, כמובן. אנחנו הרי הבידול הכי טוב מאחרים שדומים לנו, בזכות חוויות ייחודיות או נקודת השקפה אישית. אבל לא רק על עצמנו.

3. פונה לקהל לא-נכון

קל מדי ליצור תוכן שמיועד לקהל שונה לגמרי מזה שמקבל אותו. למשל, אם אנחנו כותבים מאמר שמיועד לאנשי מקצוע מנוסים, אין סיבה להיכנס למושגי יסוד שמתאימים למתחילים. או אם אנחנו כותבים לצעירים, אולי עדיף שלא נדבר בעברית גבוהה וארכאית מדי – משלב שיכול להתאים למבוגרים יותר. כלומר, נזכור כל הזמן מי קהל היעד ונכתוב אליו בהתאם.

תוכן שנכתב בעיקר לרובוטים עשוי להיתפס בתור תוכן חלש עבור קוראים אנושיים4. מיועד בעיקר לרובוטים

יצירת תוכן איכותי היא חלק קריטי בכל אסטרטגיית קידום אתרים כדי לשפר את מיקומו של אתר בתוצאות החיפוש של גוגל; אבל כך גם חוויית המשתמש. עם כל הכבוד להעלאת תוכן שייסרק על ידי הרובוטים של מנועי החיפוש, עלינו לזכור שאנשים אמיתיים קוראים את זה בסוף. לכן נשאף שהם יתעניינו, יסתקרנו, ירכשו – או לפחות ישתפו עם חבריהם.

5. לא מבוסס

תוכן שגוי, שקרי או שמכיל מידע לא מבוסס הוא עלול להיחשף במהירות ככזה. ואז איך ירגישו הקוראים? הם עלולים לחוש תסכול וחוויית משתמש שלילית, ואז ינטשו (מה שיוביל לפגישה בדירוג בתוצאות החיפוש). לכן חשוב לוודא שכל מילה שכתבנו ניתנת לאימות; כולל, במקרי הצורך, אפשרות להציג לה תימוכין או מקורות מהימנים.

6. מכירתי מדי

כולנו רוצים למקסם הכנסות ורווחים, והתוכן הוא אמצעי שעוזר לנו בכך. אבל אף אחד לא אוהב שמנסים למכור לו משהו. קהל הצרכנים היום מתוחכם יותר, יודע לזהות פרסומות מקילומטרים, ואז מתעלם מהן. הדרך הנכונה היום למכור בעזרת תוכן היא בעקיפין, בעזרת איכות וערך אמיתי שיניעו לפעולה. תוכן מכירתי-מדי פשוט לא יעבוד.

7. טקסט שפשוט נראה לא טוב

גם המאמר הכי שימושי, מרתק, יעיל ומשנה חיים – אולם כתוב כטקסט אחד ארוך ללא הפסקות או גיוון ויזואלי, עלול להתיש ולגרום לקורא/ת לעזוב אחרי כמה משפטים בלבד. חשוב שהוא ייראה מזמין לקריאה, ולמשל יכלול אלמנטים ויזואליים כמו סרטונים, תמונות או גרפים. כך יהיה קל יותר לצרוך את התוכן, והרבה פחות מתיש.

8. ארוך מדי (או קצר מדי)

בעבר נהוג היה לחשוב שתוכן צריך להיות כמה שיותר ארוך כדי למקסם את השפעתו על האלגוריתם של גוגל. כך נוצרו מאמרים ארוכים ומתישים שבמקום להגיע כבר לנקודה, העדיפו ללכת סחור-סחור רק כדי להוסיף עוד מילים. אבל היום זה לא כך. אין כתבה ארוכה מדי או מאמר קצר מדי. אני מציע פשוט לתת לתוכן להכתיב את האורך הנדרש לו.

סיכום

השורה התחתונה של המאמר הזה, שאני מקווה שהיה מעניין ומועיל (אם הגעת עד לסיכום…): הבה נימנע מיצירת סוגים שונים של תוכן חלש. לא נעלה תוכן לאתר “רק כדי שיהיה תוכן באתר”. ככל שנכיר את קהל היעד ונשקיע בתוכן איכותי ושימושי, כך התוכן יצליח יותר.

 

לשתף ב-

פוסטים נוספים שיכולים לעניין אותך

Phone
WhatsApp
Messenger
Messenger
WhatsApp
Phone
Scroll to Top
דילוג לתוכן